Al meer dan 30 jaar ervaring in automatische deuren 5,0 uit 5 Google beoordelingen

Automatische draaideuren

Automatische draaideuren zijn essentieel in ziekenhuizen, zorginstellingen en voor minder validen. Draaideurautomaten bieden mensen met een beperkte mobiliteit (rolstoelgebruikers) toegankelijkheid en zelfstandigheid. Isidoorservice helpt je graag met de volgende oplossingen:

Met automatische draaideuren vermijden wij drempels, zodat ouderen en minder validen altijd zelfstandig naar binnen of buiten kunnen.

Bekijk hier al onze projecten met een automatische draaideuren. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op.

Contact opnemen

Buitendeuren met windbelasting

De EDSW250-S is een geruisloze, direct aangedreven elektromechanische draaideurautomaat. Deze krachtpatser is de ideale draaideur. Zowel toepasbaar als low-energy als voor zware deuren (tot 400kg!), en in situaties met zware windbelasting. De veerkracht is traploos instelbaar van EN4 tot en met EN6 waardoor de draaideurautomaat geschikt is voor alle typen draaideuren.

Deuren tot 140 kg

De nieuwe SmartPRO is een geruisloze, elektromechanische draaideurautomaat. Deze slimme aandrijving behuisd tientallen jaren aan kennis en ervaring. Dit, in combinatie met het beperkte aantal mechanische onderdelen, garandeert een hoge mate van betrouwbaarheid en minimale onderhoudsbehoefte gedurende meer dan 1 miljoen openingen! Uiteraard is deze aandrijving volledig in overeenstemming met de Europese Standaard, EN16005. De SmartPRO is toepasbaar als low-energy én in gebruiksintensieve toepassingen (draaideuren tot 140 kg) en kan worden uitgerust met bewaakte veiligheidssensoren. Deze draaideurautomaat is geschikt voor praktisch alle typen draaideuren.

Veilig en betrouwbaar volgens EN16005

Voor verschillende toepassingen van draaideuraandrijvingen is ook een verschillende configuratie nodig van sensoren en veiligheden. Hiervoor hebben we binnen de EU een norm, de EN16005. Wij monteren al onze draaideuraandrijvingen uitsluitend in overeenstemming met deze norm. Dat betekent in de praktijk, dat wanneer een deur wordt toegepast in een algemene ruimte en waar een belangrijk deel van de gebruikers van de deur bestaat uit ouderen, kinderen of minder validen, wij ALTIJD zogenaamde draaicirkelbeveiliging toepassen. Deze veiligheidssensoren van de draaideuren zorgen ervoor dat de deur geen personen kan raken bij het openen of sluiten. In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld bij een particulier in huis, kan worden gekozen om deze draaicirkelbeveiliging niet toe te passen. In zo’n geval zal de aandrijving altijd worden ingesteld als “low-energy”, zodat de gevoeligheid van de draaideur optimaal is en de impact wanneer een persoon wordt geraakt door een openende of sluitende deur minimaal is. De snelheid van het openen en sluiten van de automatische draaideuren zal dan ook beduidelijk lager zijn.

Beperkte toegankelijkheid

Voor veel deuren geldt dat toegankelijkheid moet worden beperkt tot bevoegden of bewoners. In dergelijke situaties passen we de juiste elektronische sloten toe voor de situatie. Afhankelijk van frequentie van gebruik en het gewenste beveiligingsniveau van de automatische draaideuren kan worden gekozen voor verschillende opties, waaronder:

  • elektrische sluitplaat (ook wel elektrische schootvanger genoemd)
  • motor-meerpuntsluiting
  • motorcilinder
  • magneetslot
  • etc

Bij het plaatsen van een draaideuraandrijving op een bestaande handbediende deur waar al een elektrische sluitplaat is toegepast (voor bijvoorbeeld de intercom) kunnen we veelal de bestaande vergrendeling aansturen.

Draaideur van Isidoorservice
Automatische draaideur voor CES Nederland
Draaideur automatisch

Voor elke situatie de juiste bedieningen

Voor de bediening van een draaideuraandrijving kijken we altijd naar de meest passende oplossing. Dat kan een afstandsbediening zijn, een bewegingsmelder (radar), sleutelschakelaar, toegangscontrole-lezer, elleboogschakelaar, etc, of een cominatie van verschillende pulsgevers. Voor toepassing in bestaande situaties wordt vaak gebruik gemaakt van draadloze pulsgevers, zodat bekabeling niet zicht hoeft en tot een minimum wordt peperkt. Meestal hebben we voor de gepaste bediening standaard oplossingen, maar soms gaan die oplossingen niet ver genoeg. We denken dan graag mee hoe we de voor jou juiste draaideur oplossing toch kunnen realiseren.

Zo kunnen wij, in samenwerking met onze partners, zelfs maatwerk leveren. Denk bijvoorbeeld aan ALS en MS patiënten, die standaard handzenders niet kunnen bedienen. In sommige situaties gaan we zelfs zo ver dat bediening van automatische draaideuren met de mond of ogen wordt gerealiseerd! In dergelijke gevallen wordt door een ergotherapeut beoordeeld welke maatwerkoplossingen noodzakelijk zijn. In de meeste gevallen wordt dit zelfs rechtstreeks door jouw zorgverzekeraar vergoed!

Meer informatie
× Hoe kan ik je helpen?